Duurzaam leven in stijl, dichtbij de natuur. 

In Belgisch-Limburg, in het noorden van Sint-Truiden bevindt zich het kasteel van Nieuwenhoven. Sinds het eind van de 13de eeuw was dit domein het zomerverblijf van de abten van de Sint-Trudo abdij. Doorheen de eeuwen werd het kasteel versterkt, vergroot en diverse malen verbouwd. De huidige hoeve dateert uit de 17de eeuw.

Begin 20ste eeuw werd het kasteel heropgebouwd nadat het gedeeltelijk vernield werd door een brand. In de 19de eeuw kwam het kasteel in handen van particulieren. Rondom het kasteel liggen weides, vijvers en het bos van Nieuwenhoven, samen goed voor een oppervlakte van ± 20ha. Ondanks de rustige, groene ligging is het kasteel vlot bereikbaar per auto en met het openbaar vervoer. Het centrum van Sint-Truiden, met o.a. winkels en scholen, ligt op amper 10 minuten rijden. De provincie Limburg is eigenaar van het aansluitende provinciale domein van ± 170ha.

De bedoeling van dit project is om diverse woningen te creëren op deze prachtige plek zodat ook in de toekomst nog vele generaties kunnen genieten van de uitzonderlijke stilte en natuur.

Een gedeelte van de gebouwen zullen publiek toegankelijk blijven, als vakantie- en gastenverblijf en een cafeetje voor wandelaars en fietsers. Iedere blok gebouwen heeft een eigenheid met een historische achtergrond. Hierdoor zijn sommige woningen beter geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, andere voor alleenstaanden, ouderen of voor een vakantieverblijf. Door de bouw van het geheel, de ligging en de diversiteit onder de bewoners, leef je op jezelf en toch in een beschermde omgeving.

Bewoners kunnen gebruik maken van service op maat voor : boodschappen, tuin onderhoud, maaltijden, schoonmaken, animatie.. enz. Het is een bewuste keuze deze dienstverlening niet op te dringen, in tegendeel, het aanbod van diensten zal bepaald worden door de behoeften van de bewoners. Het woonconcept en de aangeboden ruimtes maken het aanbod voor bijkomende diensten mogelijk, maar het zal de bewoner zijn die hierin beslist.

Tevens worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar geheel vrijblijvend aan kan worden deelgenomen.

De gasten van de bewoners kunnen op verzoek gebruik maken van de gastenkamers.

De ommuurde tuin is beschikbaar voor buitenactiviteiten; bvb. een buitenkeuken, een zonnige weide, fruitboomgaard, buitensauna, een eigen groentetuin enz... Zo kun je ook gebruik maken van het aanbod van een wekelijks biologisch groentepakket of dit zelf gaan oogsten.

De nutsvoorzieningen, de binnenplaats, oprijlaan en parkeerplaats zijn gezamenlijk eigendom in de vorm van een vereniging van mede-eigenaars. De centrale verwarming, waterzuivering en regenwaterputten zijn op ecologische basis.

Wonen op het domein van Kasteel Nieuwenhoven is op lange termijn ook een duurzame investering in de toekomst.

Wees welkom voor een bezoek en ontdek zelf de voordelen en extra’s van dit woonproject !

romantisch wonen
Website Kasteel Nieuwenhoven